Шукати в цьому блозі

неділя, 15 червня 2014 р.

Як вірно вибрати бронежилет?

Як вибрати бронежилет?

Бронежилет
Бронежилет - це комплексний захист, який має передбачати не тільки можливість зупинити кулю, але й звести до мінімуму можливість отримання травми від енергії, яку віддала бронежилету куля і при цьому завдання бронежилета мінімізувати вплив рикошету кулі і її фрагментів.

Бронежилет представляє з себе різні моделі жилетів з тканих матеріалів і захисного наповнення (бронекераміческіх пластин, пластин з бронесталі, кевларових та інших захисних фрагментів).


Бронежилети можуть доповнюватися різними модулями і в них може змінюватися захисне наповнення. Наприклад, до стандартного бронежилету з нагрудною і спинний пластинами можна додавати бічні пластини, коміри, нижню частину - фартух і так далі.

Бронежилети підрозділяють на прихованого і зовнішнього носіння.

Бронежилети зовнішнього носіння виробляються у величезному асортименті. Бронежилет зовнішнього носіння експлуатується в самих екстремальних погодних умовах і в спеку на сонці, і при мінус 50, і під дощем і т.д. Саме з цього до бронежилету зовнішнього носіння пред'являються дуже жорсткі вимоги.

Важлива особливість: клас кулестійкості матеріалів в Європі та світі небагато відрізняється від українського. Тут треба бути дуже уважним і не переплутати і не купити бронежилет "натівський" із захистом від пістолета замість бронежилета, що захищає від АК47. Є спеціальні таблиці стандартів НАТО, українських і російських стандартів. Ми спеціально наводимо для вас ці таблиці для порівняння щоб ви не помилилися, коли зробите вибір який замовити бронежилет.

Клас кулестійкості бронижелету українських стандратів:

Клас кулестійкості бронижелету російских стандратів та НАТО:


Вага бронежилета є одним з основних показників при виборі виробу. Загальна маса бронежилета залежить від площі захисту і від матеріалу, з якого виготовлений пулезащітное пакет.

Вага бронежилета є також головним параметром, що визначає час безперервного носіння бронежилета. Дослідним шляхом встановлено, що для дорослого чоловіка з середніми фізичними даними час безперервного носіння бронежилета без погіршення самопочуття в нормальних умовах в залежності від ваги бронежилета становить:
 - Вага бронежилета до 7 кг - 12:00
 - Вага бронежилета до 9 кг - 9 годин
 - Вага бронежилета до 12 кг - 5 годин
 - Вага бронежилета до 16 кг - 2 години
 - Вага бронежилета до 23 кг - 1 година

Час носіння легких тканинних бронежилетів 1 і 2 класів захисту, мають вагу до 3 кг, при правильній експлуатації може досягати 24 годин і більше.


Нагадаємо основні правила вибору бронежилетів:
 - Вибирайте клас захисту відповідно до потреб та ймовірними ситуаціями;
 - Звертайте увагу на те, скільки важить бронежилет. Адже чим вище його рівень захисту, тим важче він буде;
 - Спробуйте порухатися в новому бронежилеті і визначитеся, чи достатньо він зручний і чи відповідає вашим вимогам;
 - Звертайте увагу на вартість амуніції. Не потрібно переплачувати за абсолютно непотрібні вам параметри і властивості;
 - Визначитеся, що конкретно вам необхідно захистити. Від вашого вибору залежатиме вартість і розміри бронежилета. Останні, в свою чергу, впливають на комфорт і зручність при носінні.
 - При виборі керуйтеся відгуками інших покупців, шукайте інформацію в інтернеті або в спеціалізованих магазинах.

1 коментар:

  1. Стільки всього написано, а вагу бронепластин по відношенню до матеріалу - не написали.
    Наприклад - скільки важить кевларова пластина 5 кл, керамічна пластина 5 кл.
    Де конкретика?

    ВідповістиВидалити