Шукати в цьому блозі

субота, 16 листопада 2013 р.

Йодна профілактика та захист щитовидної залози

Йодна профілактика та захист щитовидної залози

Йодна профілактика один із ефективних методів щодо захисту щитовидної залози від внутрішнього опромінення її радіоактивним йодом, який може потрапляти до організму людини шляхом вдихання забрудненого ним повітря (інгаляційно) та вживання забруднених ним продуктів харчування (головним чином молочних). Найбільшу радіаційну небезпеку для організму людини становить йод-131.


Максимальний захисний ефект досягається, якщо препарати стабільного йоду вживати до надходження до організму радіоактивного йоду або одночасно з ним. У разі вживання пізніше ефект йодної профілактики суттєво знижується.

Одноразовий прийом 130 мг калію йоду забезпечує високий захисний ефект протягом 24 годин. Коли неможливо уникнути подальшого надходження до організму людини радіоактивного йоду, необхідне повторне застосування калію йодиду протягом всього терміну можливого надходження радіойоду, один раз на добу, але не більше 10 діб для дорослих і двох діб для вагітних жінок та дітей до трьох років. Якщо йодна небезпека зберігається понад вказані терміни, необхідно вжити інші заходи захисту, аж до евакуації.

Наносити на поверхню рук настій йоду у вигляді сітки 1 раз на день, протягом 7 діб.

Немає коментарів:

Дописати коментар